top of page
Yba_ez_group_of_company_logo_NEW_-remove
Top

MACTAN NORTH RECLAMATION DEVELOPMENT PROJECT

PACIFIC OCEAN

A Masterpiece Called Home

A spectacular address for those who have an eye for art and are looking to add to their private collection. Immersive art has a unique way of speaking to you and First Fleet Corporate Centre and Residences, embody this sentiment fully. The lighting, textures, material, and space all work together to provide homeowners with a soothing ambience that not only reflects international appeal, but also The Philippines' rich culture.

Concept Video

A Bold Vision

The interiors of the property embrace an aesthetic of refined sensibilities. Every corner connotes a different mood, yet all are fused together to make the First Fleet Corporate Centre and Residences, a space that houses endless possibilities.

Vision

A Sanctuary of Sophistication

A uniquely private space for relaxing and entertaining surrounded by supple elegance. Decorative details are thoughtfully assembled to curate a refined, textured environment. These nuances of design also serve to bring the sea and the century-old tree's, like the rare and endangered Apitong species of tree to the forefront, nature's consummate work of art, framed by the expansive windows in every Residence.

Sophistication

Corporate Centre and Residences

The source of inspiration is the previously funded residential towers, 'il Bosco Verticale' by Hines (now COIMA sgr) which suits The Philippines ecosystem, it's weather and availability of technology. Italian Architect, Stefano Boeri was commissioned for the work in greening Milan and thus transformed its skyline.

 

The concept of a "garden within the city" is taken to heart in the rapid urbanisation of Cebu City, losing much of its dense tropical canopies, tree-lined streets and avenues for the heat-sink concrete today that mar its image of days past with verdant foliages of mango trees and acacia's dark distinct trunks that provided shade in the tropical sun. The idea is to marry the internal and external concepts for a unique work and residential environment.

Architects: Boeri Studio
 

Year: 2014

 

Project Area: 29 300 mq; GFA: 18,200 sqm; H: 112 and 80 m

Photographs: Paolo Rosselli, Laura Cionci
 

Manufacturers: ECLISSE, AGB, Campolonghi, Cotto d'Este, Kone, Vimar, proMesh, CYMISA
 

Interior Design: Coima Image s.r.l, Antonio Citterio & Partners
 

Main Contractor: Colombo Costruzioni S.p.A.
 

Products used in this Project:

Hinged Door Frames - ECLISSE Syntesis® Collection
 

Vertical Forest Landscape Design: Emanuela Borio, Laura Gatti
 

Aesthetic Supervision Of Works: Hines Italia, Gianni Bertoldi, Francesco de Felice, Alessandro Agosti, Andrea Casetto, Matteo Colognese, Angela Parrozzani, Stefano Onnis, Davor Popovic
 

Schematic Design And Pii: Frederic de Smet, Daniele Barillari, Marco Brega, Julien Boitard, Matilde Cassani, Andrea Casetto, Francesca Cesa Bianchi, Inge Lengwenus, Corrado Longa, Eleanna Kotsikou, Matteo Marzi, Emanuela Messina, Andrea Sellanes
 

Structures: Arup Italia s.r.l.

 

Facilities Design: Deerns Italia s.p.a.

 

Detailed Design: Tekne S.p.a.
 

Landscape Design: Land s.r.l.

 

Infrastructure Design: Alpina s.p.a.

 

Project & Construction Management: Hines Italia s.r.l.

 

Time & Tender Management: J&A Consultants s.r.l.

 

General Contractor: ZH General Construction Company S.p.A.

 

Architects In Charge: Stefano Boeri, Gianandrea Barreca, Giovanni La Varra
 

City: Milan
 

Country: Italy

Corporate and Residences
About

About

Information of the project and specifications is provided by the architects at Boeri Studio. The first example of a ‘Vertical Forest’ (il Bosco Verticale) was inaugurated in October 2014 in Milan in the Porta Nuova Isola area, as part of a wider renovation project led by Hines Italia. Milan’s Vertical Forest consists of two towers of 80 and 112 metres, hosting 480 large and medium trees, 300 small trees, 11,000 perennial and covering plants and 5,000 shrubs. The equivalent--over an urban surface of 1,500 sqm--of 20,000 sqm of forest and undergrowth.

Vertical Forest

The Vertical Forest

The Vertical Forest is an architectural concept which replaces traditional materials on urban surfaces using the changing polychromy of leaves for its walls. The biological architect relies on a screen of vegetation, needing to create a suitable microclimate and filter sunlight, and rejecting the narrow technological and mechanical approach to environmental sustainability. Its aesthetic and purpose also serves to minimise air pollution and noise.

Biological Habitats

Biological Habitats

The Vertical Forest increases biodiversity. It promotes the formation of an urban ecosystem where various plant types create a separate vertical environment, but which works within the existing network of the 1 hectare parcel of land in Dickson Electric City, able to be inhabited by topical birds and insects (with an initial estimate of 1,600 specimens of birds and butterflies in the Milan site). In this way, it constitutes a spontaneous factor for repopulating the city’s dwindling flora and fauna.